Verlies- en rouwverwerking

Wanneer een dierbare overlijdt, krijgt het leven een andere kleur. Hoe iemand verlies ervaart, hangt af van zijn of haar eigen persoonlijkheid en de relatie tot de overledene. Het kost tijd om het verlies volledig te bevatten.

Er kunnen heftige emoties loskomen, maar ook uiteenlopende gevoelens zijn. Je doorleeft en ervaart het verdriet en de rouw. Het is belangrijk om toe te komen en toe te geven aan deze emoties. Ze herkennen en erkennen.

Administratie inrichten

Een administratie op orde houden is een hele klus. Het is een taak die soms vooruit is geschoven of uw partner deed altijd de administratie. Zaken terugvinden is dan lastig.

Het NabestaandenKantoor kan uw administratie ordenen en richt deze opnieuw in. Het geeft u overzicht en inzicht in uw eigen (nieuwe) situatie.

Afwikkelen nalatenschap

Het NabestaandenKantoor kan desgewenst de nalatenschap voor u afwikkelen. Voor meer informatie zie de pagina Nalatenschap

Hoe helpt u uw kind bij het verwerken van het verlies van een dierbare.

Naast uw eigen verdriet, hoe moeilijk dat ook is, is het belangrijk om er ook te zijn voor uw kinderen. Het is goed om te weten dat kinderen en jongeren het verlies van een dierbare op verschillende manieren verwerken en kunnen reageren. Lees in de blog over enkele van deze verschillen. Het kan u helpen.  Ook staan er boekentips in die een prima hulp kunnen zijn voor u of voor uw kind, maar ook een steun kunnen zijn voor jongeren.

Bel gerust

Het NabestaandenKantoor biedt u een luisterend oor bij verlies- en rouwverwerking en kan u bijstaan bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Chat openen
Whatsapp ons gerust