Hoe helpt u uw kind bij het verwerken van het verlies van een dierbare.

Kinderen en jongeren verwerken het verlies van een dierbare op verschillende manieren. 

Kinderen en verlies

Kleine kinderen tonen hun emoties sneller dan jongeren. Huilen sneller wanneer ze verdrietig zijn. Ze verwerken het verlies door te tekenen of door na te spelen wat ze beleven. Het is fijn om een rust plekje te zoeken. Even spelen bij een vriendje, daar zijn waar het verdriet minder voelbaar is. We hebben twee boekentips. Voor de aller kleinsten de boekentip “Lieve oma Pluis” van Dick Bruna. Nijntje was toch zo verdrietig. en voor jonge kinderen de boekentip Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk.” In dit boek vertellen 30 kinderen over wat zij meemaakten en hoe hun leven verder ging na de dood van hun vader of moeder

Jongeren en verlies

Het is fijn om te weten dat het niet vreemd is als uw puber zich even opsluit in zijn of haar kamer om even muziek te luisteren. Ze weten soms even niet hoe om te gaan met het verlies. Jongeren uiten zich vaak moeilijker. Daarnaast doet het pijn om het verdriet van de achtergebleven ouder te zien. Onbewust wordt de jongere vaak wat “onzichtbaar” en is om hulp vragen is dan ook extra lastig.  Voor jongeren/pubers hebben we ook een boekentip, dat isOver leven en dood” van Marja Baseler. Een boek speciaal geschreven voor jongeren aan de hand van gesprekken met jongeren. Je kunt losse stukjes lezen of een bepaald hoofdstuk. Het boek staat vol met waardevolle tips.

Janneke Geerts

Janneke heeft verschillende administratieve en managementfuncties gehad. Altijd was het werken met teams en mensen wat haar zo aantrok. Janneke is een organisator, een echte regelaar die graag mensen in hun kracht zet.
Daarnaast is ze al jaren mantelzorger. De ervaringen vanuit privé.

Het gelukt dat ze tijd en ruimte had om er te mogen zijn en met de drive om te onderzoeken waar ze nog méér voldoening uit kon halen kon het niet anders dan te starten met het NabestaandenKantoor. Het ontzorgen en organiseren zit in haar bloed.

Janneke luistert naar uw persoonlijke verliessituatie en lost praktische zaken voor u op. Dit geeft rust en ruimte om te rouwen. Ik ben graag uw vaste aanspreekpunt en ontzorg u in deze moeilijke periode.

Bel gerust! Dat kan op 06 51314380.

 

Magda van Ginkel

Magda van Ginkel heeft jaren bij verschillende (grote) bedrijven gewerkt als administratief medewerkster, officemanager, planner, coördinator. Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is de zaken op orde te hebben.

Als er een dierbare is overleden, is dat een emotionele tijd, waarin ook de afwikkeling van uiteenlopende zaken aan bod komen. Hoe fijn kan het zijn, dat er op dat moment iemand zoals Magda, kan helpen. Ze werkt efficiënt en zakelijk en schept orde in de papierwinkel.

Magda biedt ook een luisterend oor als u door emoties overvallen wordt. Want er komt heel wat bij kijken. Ik zorg voor rust in deze zware periode, zodat er meer tijd komt voor het rouwproces. Ik ben uw vaste aanspreekpunt tijdens de afwikkeling van de nalatenschap.

Bel gerust!

 

Bel gerust

Het NabestaandenKantoor biedt u een luisterend oor bij verlies- en rouwverwerking en kan u bijstaan bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Whatsapp ons gerust